Sunt Laura Pricope!
Psiholog clinician, psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din România și trainer.

Îmi plac provocările și cred că schimbarea este o modalitate extraordinară de a explora lumea noastră interioară și exterioară și de a trăi experiențe prețioase și de neuitat. Sunt convinsă că ne putem atinge potențialul numai în afara zonei de confort.

Pentru mine asta a însemnat să practic diverse meserii (am fost pe rând asistentă medicală, muzeograf, lector universitar doctor în biologie, trainer, psiholog și psihoterapeut), să schimb orașe cărora pentru un timp să le spun acasă (Bacău, București, Amsterdam, Aveiro, Paris).

Sunt pasionată despre cum învață oamenii, cum își ating potențialul și cei 7 ani de lucru cu studenții în universitate, cei 18 ani ca și trainer în care am dezvoltat profesional și personal peste 2000 de oameni de pe toate continentele și cei 5 ani ca și psiholog-psihoterapeut mi-au confirmat că nu poți să trăiești autentic și nu îți poți îndeplini visele dacă nu știi cine ești cu adevărat.

Viața mea este o serie de provocări din care am primit cel mai frumos premiu, de a cunoaște cine sunt cu adevărat.

Cum am aflat eu cine sunt?

Cu multe ore de terapie și dezvoltare personală și pentru că nu am spus nu provocărilor de tot felul!

Care sunt valorile mele ca om și psihoterapeut?

  1. Emoțiile nu sunt periculoase! Ele ne transmit mesaje prețioase despre nevoile noastre! Te pot susține să îți accepți și înțelegi emoțiile tale, astfel încât să trăiești o viață aliniată cu valorile și visele tale.
  2. Schimbarea este posibilă! Nu este niciodată prea târziu să dai atenție emoțiilor tale și te pot ajuta să revizuiești credințe și reguli pe care le urmezi dar care nu mai servesc scopului tău actual în viață.
  3. Suferința este uneori parte a vieții și evoluției! Schimbarea aduce cu sine deseori sentimentul de pierdere, anxietatea că nu vei face față, dar în același timp, este un proces prin care poți câștiga vitalitatea și energia necesare pentru a integra pierderea și a merge mai departe în viață.

Misiunea mea este să te ajut să-ți accepți și înțelegi emoțiile și astfel să faci față provocărilor care te vor duce mai departe, către a te cunoaște și a fi bine cu tine oriunde și oricum decizi tu să trăiești.

Ce fac atunci când nu fac terapie și ajut oamenii să se dezvolte?

Citesc multă psihologie, vizitez cât mai multe locuri, colecționez amintiri, testez feluri noi de mâncare și mă uit la toate filmele Avengers alături de fiul meu care este și cel mai bun profesor al meu de dezvoltare personală. Emisiunea mea preferată este The Voice și nu pot trăi fără cafea cu lapte.

Top 3 activități anti-stres:

  • Zumba 100% 100%
  • Înotul 100% 100%
  • Plimbările în natură 100% 100%
Testimoniale
„Prin energia bună, dedicare și prin metodele terapeutice creative care s-au potrivit cu personalitatea mea, Laura m-a ajutat în tot ceea ce înseamnă tranziția traiului meu în altă țară.”
Marian

„Am lucrat cu Laura ca psihoterapeut în schimbările din viața mea, m-a ajutat să văd lucrurile cu claritate și să îmi accesez resursele care să mă susțină să trec prin provocările adaptării în altă țară. Este o prezență care aduce liniște și încredere, emană o puternică dorință de a-i ajuta pe ceilalți, o profesionistă care îmbină cunoștințe teoretice solide cu o empatie și o extensivă experiență de viață ca și expat.”
Roxana

„Integrarea mea în altă țară a fost mai ușoară datorită Laurei. Sunt recunoscătoare cunoștințelor și metodelor sale, care m-au ghidat către un mindset favorabil schimbării.”
Lavinia

Pin It on Pinterest

Skip to content